Glazen Huis

Alphen Stad FM/TV organiseert van 18 t/m 24 december 2013, voor de vierde keer Het Alphense Glazen Huis. Het landelijke Glazen Huis-concept wordt integraal toegepast op regionaal niveau. Vier DJ’s van Alphen Stad FM/TV worden zes dagen lang opgesloten in een glazen huis op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. Tijdens die periode maken zij 24 uur per dag radio en proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen door bijvoorbeeld het draaien van verzoekplaatjes tegen betaling.

aghDe stille ramp waar 3FM Serious Request (samenwerking van radiostation 3FM en het Nederlandse Rode Kruis) dit jaar aandacht voor vraagt, vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld, is ook het thema van Het Alphense Glazen Huis.

Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. De volledige opbrengst van Het Alphense Glazen Huis komt ten goede aan de landelijke actie van 3FM Serious Request.

Ook wordt alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk mensen in actie te laten komen voor Het Alphense Glazen Huis. Scholen, verenigingen en bedrijven worden gevraagd om een actie te verzinnen waarmee op een leuke manier geld ingezameld kan worden voor het goede doel. Dit kan met een sponsorloop, een benefietavond of een kerstmarkt. Maar uiteraard kan dit ook klein, door bijvoorbeeld het inzamelen van lege flessen, het verkopen van zelfgebakken koekjes of het versieren van de kerstboom van een buurman. Iedere euro is er één.

De gehele actieweek is van 18 t/m 24 december 24 uur per dag live te volgen via radio, televisie en internet. Daarmee heeft de actie een potentieel bereik van bijna een kwart miljoen mensen in Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude en de randgemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Het leukste is uiteraard om tijdens de actieweek zelf een bezoek te brengen aan Het Alphense Glazen Huis op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn.


Grotere kaart weergeven

Comments are closed.

Scroll to top