Gast in glazen huis: Jens Toornstra

23/12/2013 - 16:55

Gast in glazen huis: Jens Toornstra

Niet alleen bekende namen uit de muziekwereld komen op visite, ook profvoetballer Jens Toornstra bracht een bezoek aan Het Alphense Glazen Huis. ‘Dit ziet er mooi en professioneel uit’, sprak hij vol bewondering over het bouwwerk op het Rijnplein.

De 24-jarige middenvelder van FC Utrecht kwam vorig jaar ook al buurten in het glazen huis aan het Aarplein. Jens nam plaats op de bank, waar dj en sportverslaggever Erik Joustra met hem terugkeek op zijn carrière die als een komeet omhoog is geschoten.

Begonnen als pupil bij TAVV in zijn woonplaats Ter Aar, werd hij in zijn eerste jaar als selectiespeler bij Alphense Boys gescout door ADO Den Haag. De eredivisieclub lijfde hem in en binnen een half jaar groeide hij uit tot vaste waarde. Dit jaar maakte hij de overstap naar FC Utrecht voor een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro.

Nederlands elftal
Hét hoogtepunt in zijn nog jonge loopbaan beleefde Jens deze zomer, toen hij zijn debuut mocht maken in het Nederlands elftal tijdens de oefenwedstrijd tegen Indonesië. Zijn sterke spel is niet onopgemerkt gebleven. ‘Er was interesse van topclubs uit Nederland, maar dat is nooit concreet geworden’, zei Jens in Het Alphense Glazen Huis.

FC Utrecht hoeft zich echter vooralsnog geen zorgen te maken. ‘In de winterstop gaat er in elk geval niks gebeuren op de transfermarkt’, maakte Jens een einde aan speculaties over een eventuele tussentijdse transfer.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« Vorige Volgende »

Scroll to top