Eindstand 2012: €50.168,97

25/12/2012 - 0:02

Eindstand 2012: €50.168,97

Op maandag 24 december werden Kevin van Arnhem, Haniff Harharah, Wesley Hoek en Peter Trimp na 140 uur opgesloten te hebben gezeten in Het Alphense Glazen Huis weer vrijgelaten. Van 18 t/m 24 december hebben zij zoveel mogelijk geld opgehaald voor het goede doel door verzoekplaatjes te draaien. Daarnaast werd er ook een speciale veiling gehouden en kwamen Alphenaren op veel verschillende manieren in actie. Dit alles deden de vier heren zes dagen lang op enkel water en (droog) brood.

Nadat de heren bevrijd werden uit het Glazen Huis op het Aarplein en werden ontvangen op het podium met een heerlijke appel, werd het eindbedrag bekend gemaakt. De totaalopbrengst wat tijdens de actieweek van Het Alphense Glazen Huis is opgehaald is maar liefst €50.168,97! Dit gehele bedrag kwam ten goede aan de landelijke actie van 3FM Serious Request die in totaal goed was voor ruim 12,2 miljoen euro.

3FM Serious Request is een samenwerking van radiozender 3FM en het Nederlandse Rode Kruis, die ieder jaar aandacht vragen voor een stille ramp. De stille ramp waar dit jaar aandacht voor gevraagd werd was de stille ramp babysterfte. Jaarlijks sterven zo’n 5,5 miljoen baby’s als gevolg van gebrek aan medische zorg en begeleiding. Het Rode Kruis kan helpen door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind.

Foto: Ron Hoenson (Alphenphoto.nl)

Gerelateerde berichten

Comments are closed.

« Vorige Volgende »

Scroll to top